gratis verzending in de Benelux voor orders hoger dan € 30,00

Carbon Assembly Paste Foto

Ontdek onze montagepasta voor carbon

Carbon componenten worden al meer dan 30 jaar op fietsen gebruikt. Sommige fietsfabrikanten experimenteerden al in de jaren zeventig met carbon, maar hoewel de sterkte-gewichtsverhouding in theorie ideaal was voor fietsframes, was het in de praktijk nog steeds moeilijk te gebruiken.

De Franse fabrikant Look is er met het KG86-model voor het eerst in geslaagd om een ​​carbon frame in serie te produceren. Eind jaren 80 werd carbon ook steeds vaker gebruikt in de toen pas opbloeiende MTB-scene. Tegenwoordig is koolstof één van de meest gebruikte materialen voor frames en componenten. Wat maakt de vezel zo aantrekkelijk om te fietsen? Het materiaal, een mengsel van koolstofvezels en hars, is zeer licht terwijl het een optimale stijfheid heeft. Bijkomende pluspunten zijn de extreem goede zelfdemping en de bijna onbeperkte ontwerpvrijheid voor de fabrikanten.

Risico: beschadigde koolstof

Naast de vele voordelen heeft wonder fiber carbon ook nadelen: zo kunnen de componenten van koolstofvezel gemakkelijk worden beschadigd. De beschadigde koolstof kan dan sneller volledig scheuren. Speciale zorg is daarom uiterst belangrijk.

TUNAP Sports heeft om die reden een speciale carbon montagepasta op de markt gebracht. Lichtgewicht componenten zoals zadelpen, stuurpen, stuur en zadelbevestiging kunnen er optimaal mee worden geïnstalleerd. De carbonpasta biedt in combinatie met metalen schroefverbindingen een perfecte bescherming tegen corrosie en voorkomt verdraaien en losraken van afzonderlijke onderdelen.

Voldoende zand in de pasta, maar ook niet te veel. We voegen het toe aan ons assortiment.CC53-11

TUNAP, state-of-the-art producten

Zoals met al zijn oplossingen, vertrouwt TUNAP op haar jarenlange knowhow en state-of-the-art technologie, ook voor deze carbon montagepasta. Daarom worden hoogwaardige ingrediënten gebruikt. De montagepasta verhoogt de wrijving en maakt een torsievrije montage van de carbondelen met elkaar mogelijk, zodat de opgegeven aanhaalmomenten kunnen worden aangehouden.

Ook op het gebied van duurzaamheid zet de pasta de toon: hij bevat geen microplastics, allergene geurstoffen of schadelijke oplosmiddelen. Bovendien is het vrij van n-hexaan en aromaten en blijven we trouw aan onze claim om altijd de beste kwaliteit te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van gezondheid en milieuvriendelijkheid.

deel de blog